VOJ Student Excellence awards – 2014

Huldiging van de beste leerling, leerkracht en school 2014

voj excellence

 

Aanwezigen, goede-middag

Mijn naam is Selena Breinburg. Ik was leerling van de A. Saliminschool te Leliendaal in Commewijne. Ik wil alvast zeggen dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn . Ik heb een gedicht die ik graag zou willen voorlezen/ voordragen. Dit gedicht heeft mij geïnspireerd. “ Our Deepest Fear”

Natuurlijk was het niet makkelijk, maar heb niet veel moeten opgeven voor mijn prestatie, omdat ik vanaf het begin van het schooljaar een dagindeling had gemaakt, dus had ik altijd genoeg tijd voor het maken van mijn schoolwerk en studeren en ook voor ontspanning. Door deze dagindeling heeft social- media geen invloed gehad op mijn schoolprestaties. Ik had dus altijd genoeg tijd om te studeren en ook tijd om mijn berichtjes op facebook te checken. Naast al mijn huiswerk maakte ik toch altijd tijd vrij om mijn buurkinderen, nichtjes en neefjes te helpen met hun schoolwerk, iets dat ik graag doe. Verder hielp ik ook elke vrijdag een handje mee bij de kinderclub.

Ik wil zo hoog mogelijk eindigen op de maatschappelijke ladder. Dit is natuurlijk mogelijk als ik mij maximaal inzet. Ik zou in de toekomst heel graag anderen willen helpen, jongeren in het byzonder. Er is een bekende gezegde: “ verbeter de wereld en begin bij jezelf” En dat is precies wat ik wil doen. Ik wil daarom als ik het later financieel goed heb jongeren steunen en stimuleren om naar school te gaan, zodat we samen kunnen werken aan de opbouw van ons land. Over het algemeen vind ik het natuurlijk belangrijk dat alle jongeren de gelegenheid krijgen om onderwijs te genieten. Want we verdienen allemaal een goede toekomst. Doorzettingsvermogen is ook heel belangrijk, niet gauw opgeven! Ik heb dit zelf ervaren. Er was vorig schooljaar een leerling die iets beter dan mij was, maar ik heb heel hard gewerkt, ik heb me doorgezet en niet opgegeven en kijk waar ik nu sta! Ik sta nu hier als een van de 10 besten.

Waarom zou ik gekozen moeten worden als de beste?

Omdat ik natuurlijk heel hard gewerkt heb en ondanks alle moeilijkheden bleef ik vertrouwen in mezelf dat ik het kon. Ik was ook zelfverzekerd en dat is heel belangrijk als je iets wilt bereiken. Ondanks de afwezigheid van mijn ouders, mijn moeder is er niet in persoon bij me, maar ze belde me elke dag op om me te stimuleren. Maar ondanks dit alles heb ik me toch altijd 100% ingezet. Ik heb altijd naar excellence gestreefd en ik ben daarom blij dat er organisaties als de Rotary zijn die jongeren stimuleren om te excelleren. So keep up the good work!!

Dank u wel voor jullie aandacht.

Comments are closed.